Hírek

Lendület

 A Lendület Program 2022. évi pályázati felhívására érkezett 102 pályázat közül a rendelkezésre álló támogatási összeg idén 19 fiatal tudós számára teszi lehetővé, hogy Lendület-kutatócsoportot alakíthasson. A benyújtott pályázatokat legalább három anonim szakértő bírálta el, majd a pályázatok és a bírálatok figyelembevételével a Lendület Zsűri szakmai rangsorjavaslata alapján a Lendület Bizottság tett javaslatot a benyújtott pályázatok rangsorára és támogatására. 

MTA Kiváló Kutatóhely

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Elnöksége az Állatorvostudományi Kutatóintézet részére kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkája elismeréseként a Magyar Tudományos Akadémia által Kiválónak Elismert Kutatóhely - rövidebben MTA Kiváló Kutatóhely - minősítést adományozta.

Harrach Balázs

Száztíz, a közös akadémiai jelöltlistára felkerült kutató közül választotta meg az Akadémikusok Gyűlése az MTA új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait május 3-án, kedden. A IV. Agrártudományok Osztálya új rendes tagjai között köszönthetjük kollégánkat, Harrach Balázst. Gratulálunk!

A Magyar Tudományos Akadémia új tagjai ide kattintva nézhetők meg.

Bekő Katinka Akadémiai Ifjúsági Díjat kapott

Huszonkét fiatal kutató vehette át a Magyar Tudományos Akadémia nagy hagyományú díját 2022. február 17-én az MTA Székházban. Az idén ötven éve alapított Akadémiai Ifjúsági Díjra tavaly – első alkalommal – a teljes magyar fiatal kutatói közösség pályázhatott: intézeti, egyetemi és közgyűjteményi kutatók egyaránt. A bölcsészet- és társadalomtudományok, valamint az élettudományok területéről hat-hat, a matematikai és természettudományok művelői közül pedig tíz fiatal kutató nyerte el az elismerést.

MTA30

Megjelentek az MTA Agrártudományok Osztálya tudományos bizottságainak szakterületi összefoglalói "A magyar tudományos kutatás kiemelkedő eredményei a rendszerváltástól napjainkig (1989-2019)" összeállítás keretében. Többek között intézetünk jelentős kutatásairól is szól az ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI BIZOTTSÁG összegzése. 

Bélyegkép forrása: mta.hu