Eötvös Loránd Kutatási HálózatMTA Kiváló kutatóhely

Hírek

 

Dr. Székely András temetése

 

Harrach Balázs az MTA rendes tagja 2023. március 8-án 11 órai kezdettel az MTA Székház Nagytermében tartotta székfoglaló előadását "Vírusevolúció százmillió éves léptékben" címmel. Az előadás után Balázs Ervin az MTA rendes tagja, az MTA Agrártudományok Osztályának elnöke nyújtotta át az akadémiai rendes tagságot igazoló oklevelet. Gratulálunk!

Az előadás összefoglalója az MTA honlapján olvasható. 

 

Maróth Miklós az ELKH elnöke, Harrach Balázs akadémikusnak a kutatóintézetben végzett aktív, kiemelkedő tudományos tevékenysége és tudományszervezési munkája elismeréseként kutató professor emeritus címet adományozott ötéves időtartamra (2023. március 1. - 2028. február 28-ig). Gratulálunk!

A több mint fél évszázada alapított elismerésre a teljes magyar fiatal kutatói közösség pályázhatott: intézeti, egyetemi és közgyűjteményi kutatók egyaránt. Összesen 25-en, a bölcsészet- és társadalomtudományok, valamint az élettudományok területéről 7-7, a matematikai és természettudományok művelői közül pedig 11 fiatal kutató nyerte el a díjat.

MTA

Grózner Dénes, intézetünk tudományos munkatársa, "Vízibaromfit fertőző Mycoplasma fajok genomikai vizsgálata és diagnosztikai célú molekuláris tesztek fejlesztése" című, cikksorozatként benyújtott pályamunkája szakértői véleményezés alapján - a Tudományértékelési Elnöki Bizottság javaslatára - Akadémiai Ifjúsági Díjban részesül. A díjátadásra február 23-án, ünnepélyes keretek között kerül sor az MTA Székház épületében.