Hírek

MTA30

Megjelentek az MTA Agrártudományok Osztálya tudományos bizottságainak szakterületi összefoglalói "A magyar tudományos kutatás kiemelkedő eredményei a rendszerváltástól napjainkig (1989-2019)" összeállítás keretében. Többek között intézetünk jelentős kutatásairól is szól az ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI BIZOTTSÁG összegzése. 

Bélyegkép forrása: mta.hu

Az MTA Állatorvos-tudományi Bizottsága és az Állatorvostudományi Egyetem Állatorvostudományi Doktori Iskolája 2022. január 17-én és 18-án online tartja a legújabb kutatási eredményeink bemutatására szolgáló Akadémiai Beszámolók üléssorozatot, amelyre idén 48. alkalommal kerül sor az Állatorvostudományi Egyetemen. 

Szent-Iványi Ifjúsági Díj

A Zoonótikus Bakteriológia és Mycoplasmatológia témacsoport tudományos munkatársa Bekő Katinka, eddigi munkájának elismeréséül Dr. Szent-Iványi Tamás Ifjúsági Díjat kapott. A díjat 2021. december 9-én, a 19. Fejér Megyei Állatorvosi Napon a Magyar Országos Állatorvos Egyesület elnöke, Dr. Sótonyi Péter professzor adta át.

NKFIH

 2021. évi Tématerületi Kiválósági Program keretében 39 tudásközvetítő szervezet 80 tématerületi kutatása mintegy 75 milliárd Ft értékben kap támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

Gyuranecz Miklós Bolyai plakettet kapott

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma 2001-ben döntött arról, hogy a záró kutatói jelentésükre kiemelkedő minősítést kapó ösztöndíjasoknak emléklapot adományoz. Közülük a legjobbak MTA Bolyai-plakett kitüntetésben részesülnek. Ebben az évben 21. alkalommal adta át az MTA elnöke és a Kuratórium elnöke a plaketteket és az emléklapokat.