Hírek

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma 2001-ben döntött arról, hogy a záró kutatói jelentésükre kiemelkedő minősítést kapó ösztöndíjasoknak emléklapot adományoz. Közülük a legjobbak MTA Bolyai-plakett kitüntetésben részesülnek. Ebben az évben 21. alkalommal adta át az MTA elnöke és a Kuratórium elnöke a plaketteket és az emléklapokat.

Az MTA székházában ünnepélyes keretek között átadták a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjakat. A pályázatot minden évben a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma hirdeti meg, bírálja el és ítéli oda. Az ösztöndíj célja, hogy anyagi támogatást nyújtson olyan 45 év alatti tehetséges kutatóknak, akik tudományos fokozattal igen, de MTA doktora címmel még nem rendelkeznek. Az elnyerhető támogatás meghatározott időre szól- 1, 2 vagy 3 évre- és maximum csak kétszer kapható meg. A díjazottak az évente megrendezésre kerülő „Bolyai-nap” keretén belül vehetik át az okleveleiket.

Az Állatorvostudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén intézetünk öt munkatársa - Bekő Katinka, Grózner Dénes, Szabóné Kaszab Eszter, Ujvári Barbara és Varga-Kugler Renáta - vehette át eredményes doktori tanulmányai után a doktori (PhD) oklevelet. A PhD-fokozat megszerzéséhez ezúton is gratulálunk!

Egyed László "Állattartó telepek és emberi települések patkánypopulációinak virológiai, bakteriológiai és parazitológiai felmérő vizsgálata különös tekintettel a zoonózisokra és aktív járványainkra" című pályázata 48 hónapra 47.874 MFt,

Kreizinger Zsuzsa "Mycoplasma iowae törzsek jellemzése és a gyógykezelések hatékonyságának fejlesztése" című pályázata 48 hónapra 38.898 MFt,

Az MTA Doktori Tanácsa a Magyar Tudományos Akadémia doktora (DSc) tudományos címet adományozta Eszterbauer Editnek és Gyuranecz Miklósnak.

Gratulálunk!