Eötvös Loránd Kutatási HálózatMTA Kiváló kutatóhely

EduRoam

Az MTA ATK a Magyar Tudományos Akadémia INFRA 2015 pályázatának támogatásával csatlakozott a hazai és a nemzetközi EduRoam (Education Roaming) konföderációhoz.  Ezért az MTA ATK dolgozói a csatlakozott intézményekben szabadon használhatják az EduRoam vezetéknélküli hálózatot, és viszonosan, a csatlakozott intézmények munkatársai használhatják az MTA ATK telephelyein az EduRoam hálózatot. Az EduRoam szolgáltatás a következő hazai intézményekben vehető igénybe: https://niif.hu/eduroam_intezmenyek, a külföldi intézmények az EduRoam weboldalán tekinthetők meg.

A hálózat igénybevételével a felhasználó automatikusan elfogadja az MTA ATK informatikai biztonsági szabályzatát és a NIIF eduroam szabályzatát.

Az MTA ATK telephelyein az EduRoam WiFi elérhetősége:

A WiFi hálózat azonosítója (SSID): eduroam

MTA ATK dolgozók részére nyújtott szolgáltatások leírása ide kattintva érhető el.

Az EduRoam szolgáltatás az MTA ATK telephelyein érhető el (Martonvásár, Budapest Herman O. u., Hungária krt., Nagykovácsi).

Beállítási segédletek:

http://eduroam.unideb.hu/hu/beallitasok

A hálózati hozzáféréshez az azonosítás mindenkinek a saját anyaintézményének a szabályai szerint történik.

Sikeres kapcsolódáskor - dinamikus címkiosztással - a mobil számítógép nyilvános IPv4 címet, DNS szerver és default gateway címet kap, így a külső hálózatok elérése érdekében nincs szükség egyéb konfigurációra.