Két munkatársuknak ítélték oda a 2023/2024. évi tanév ÚNKP ösztöndíját

Kutatóintézetünk két munkatársa – Jakab Szilvia és Tamás Vivien – részesült támogatásban az Új Nemzeti Kiválóság Program 2023/2024. tanévi pályázatában a doktorvárományosi – posztdoktor kategóriában.

A támogatott témák: Jakab Szilvia: Az IBH kóroktanában szerepet játszó adenovírusok genetikai jellemzése és az ellenük való vakcinás védekezés alapjainak megteremtése; Tamás Vivien: Új generációs AAV génterápiás vektorok fejlesztése májbetegségekre

Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorvárományosok, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatást és az innovációt.

Gratulálunk és további sikeres kutatómunkát kívánunk mindkettőjüknek!

Az ÚNKP 2023/2024. tanévi pályázatában támogatott intézmények listája az NKFIH weboldalán olvasható (https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/unkp-23-tamogatott-intezmenyek).