Tudományos segédmunkatársat keresünk, jelentkezési határidő 2023. november.15.

Feladatok

A megbízással járó feladatok:
Zoonotikus baktériumok kimutatása vad, állatkerti és házi állatokból, ízeltlábú vektorokból és környezeti mintákból. Részvétel járványtani vizsgálatokban. 3-as szintű biztonsági laborban (BSL3) történő munkavégzés. Állatokat fertőző Mycoplasma fajok antibiotikumérzékenységi mechanizmusainak vizsgálata klasszikus bakteriológiai és molekuláris biológiai módszerekkel. Új tudományos eredményeken alapuló úttörő diagnosztikai tesztek fejlesztése. Részvétel inaktivált, attenuált és mRNS vakcinák fejlesztésében különböző mycoplasmosisok ellen. Terepi mintagyűjtés, mikrobiológiai, molekuláris biológiai és szerológiai diagnosztikai vizsgálatok végzése. PhD fokozat megszerzése.

Elvárások

 Állatorvos, biológus vagy ezekkel egyenértékű egyetemi oklevél.  

Előnyt jelent

- Laboratóriumi munkában szerzett gyakorlat
- Középfokú C típusú angol nyelvvizsga
- B kategóriás jogosítvány 

Amit kínálunk

A megbízással járó előnyök: továbbképzési lehetőség hazai és külföldi konferenciákon, részvétel külföldi tanulmányutakon; kiszámítható munkaidő; változatos feladatok. 

Illetmény és juttatások: Kompetitív fizetés a végzettségtől és gyakorlattól függően. 

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

 

Cég információ

Az ÁTKI Zoonotikus Bakteriológia és Mycoplasmatológia Kutatócsoportja az állatokról emberekre terjedő, veszélyes patogén baktériumok (Bacillus anthracis, Francisella tularensis, Brucella fajok, Coxiella burnetii) és a haszonállatokban előforduló, jelentős gazdasági károkat okozó Mycoplasma fajok hagyományos mikrobiológia és molekuláris biológiai vizsgálatait végzi. A kutatómunka mellett intézeti diagnosztikai szolgáltatást is nyújt a gyakorlat számára itthon és a világ távoli tájain, valamint gyógyszergyártó cégek kutató-fejlesztő munkáiban is részt vesz. A kutatócsoport jelenleg 14 lelkes fiatalból áll. 

Jelentkezés módja

A pályázatokat email-ben kérjük elküldeni a gyuranecz.miklos@vmri.hun-ren.hu e-mail címre.
A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- Fényképes szakmai önéletrajz
- Iskolai végzettséget, nyelvtudást igazoló dokumentumok másolata.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023.11.15.

A pályázat elbírálásának módja, rendje:

A beérkezett jelentkezések alapján a munkáltatói jogok gyakorlója személyes meghallgatást követően dönt az állás betöltéséről.  

A pályázat elbírálásának határideje: 2023.12.01.